BRAAAB contest 7-8 maart

Op zaterdag 7 en zondag 8 maart vindt de BRAAAB BMX contest weer plaats in 040 BMX Park op Strijp-S. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om vrij te komen rijden op zaterdag 7 maart en zondag 8 maart! Alleen deelnemers van de contest hebben toegang tot de ramps.

De contest wordt door de enige pro BMX-er uit Nederland Daniel Wedemeijer georganiseerd in samenwerking met 040 BMX Park en wordt gesponsord door Red Bull, Vans, TSG, Paul's Boutique, FATBMX, Four05 en Gloryfy Unbreakable. Bij een BMX Freestyle contest zijn er niet veel regels waar je je aan moet houden. Iedereen rijdt zijn eigen route door het park en doet verschillende tricks. De jury beslist uiteindelijk wie doorgaan naar de finale op basis van onder andere originaliteit, tricks, hoogte en stijl.

Op zaterdag strijden BMX-ers in de Amateur klasse voor verschillende prijzen en een plek in voor de Pro klasse op zondag. Zondag 8 maart zullen pro rijders vanuit heel Europa en zelfs daarbuiten om kans te maken op het prijzengeld!

Het is een mooie gelegenheid eens langs te komen op Strijp-S kennis te maken met de BMX Freestyle sport en 040 BMX Park. Heb je nog nooit een BMX Freestyle wedstrijd gezien? Dan is dit het moment om langs te komen want er hebben al erg grote namen uit de BMX Freestyle wereld zich aangemeld!

Kijk op de website www.braaabbmx.com voor alle informatie over de wedstrijd en het tijdsschema. De kwalificatie en finale zullen op beide dagen plaatsvinden tussen 12:30 en 19:00.

Braaab2015Flyer